MaapalloilijaMatkablogi - palloilua ympäri maailman
Japani Matkakohteena

Japanin matkasuunnitelma

Japani on ollut yksi iso reissuhaave meidän taloudessamme, ja nyt kesällä lähdemme tuota unelmaa toteuttamaan! Valitettavasti ehdimme olla reissussa vain 9 yötä, joten ehdimme nähdä vain tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut. Kyseessä on siis omatoimimatka yhdessä vaimoni kanssa. Tällainen on tällä hetkellä Japanin matkasuunnitelma, jonka olen laatinut.

Japani matkasuunnitelma

Mitä huomioida ennen matkaa Japaniin?

Japani on nyt luopunut kaikista COVID-19 liittyvistä matkustusrajoitteista, joten maa on auki matkailijoille (huhtikuu 2023). Suomalainen ei tarvitse viisumia Japaniin, vaan kuusi kuukautta matkan jälkeen voimassa oleva passi riittää. Käsittääkseni silti Visit Japan -nettisivuilla tehtävä rekisteröityminen voi sujuvoittaa maahantuloa.

Japanin matkasuunnitelma

Muita asioita, joita kannattaa tehdä tai huomioida ennen matkustamista Japaniin

  • Matkavakuutus on voimassa,
  • Käteistä rahaa on mahdollisesti vaihdettuna jo etukäteen, sillä Japanissa sitä tarvitaan edelleen,
  • Jos aikoo matkustaa paljon junalla, JapanRail Pass kannattaa hankkia etukäteen,
  • Suosituimpiin kohteisiin kannattaa varata liput etukäteen, sillä ne myydään usein loppuun. On muuten vähän haastavaa, kun osa sivuista on pelkästään japaniksi…
  • Japaniin suositellaan hankkimaan pocket wifi tai eSIM netin käyttämistä varten,
  • Pistorasioiden käyttämiseen tarvitaan adapteri,
  • Jos kieli ei ole hallussa, kannattaa ladata japani-englanti Google Translatoriin 
matkasuunnitelma Japaniin

Japanin matkasuunnitelma

Lennämme Finnairin suorilla lennoilla Osakaan ja palaamme takaisin Tokiosta. Näin vältymme yhdeltä junamatkalta kaupunkien välillä. Lennot ovat noin 13 tunnin pituisia, joten elämäni pisimmät lennot ovat kyseessä! 

Menolennolle hommasin köyhän miehen businessluokan paikan eli exit-rivin paikan isommalla jalkatilalla. Tästä sai pulittaa 119 euroa, mutta uskon panostuksen olevan hintansa väärti. Paluumatkalla olen Finnairin Premium Economyssa, josta minulla on aikaisempaa kokemusta. 

Ensimmäiset viisi yötä olemme Kiotossa, jossa tutustumme mm. kuuluisiin temppeleihin ja linnoihin. Sieltä teemme päiväretken historialliseen Naraan. Toinen päiväretki suuntautuu länteen, jossa käymme Himejin linnassa, Hiroshimassa sekä Miyajiman saaren kuuluisaa pyhäkköä ja torii-porttia. 

Kioton jälkeen vietämme yhden yön Fuji-vuoren läheisyydessä toivoen sään olevan niin kirkkaan, että se näkyy. Majapaikka on perinteinen japanilainen ryokan, jossa nukutaan patjoilla lattialla. Majoituksessa on oma onsen eli kylpylä.

Lopuksi vietämme kolme yötä yhdessä maailman isoimmista kaupungeista eli Tokiossa. Kaupungissa on paljon nähtävää temppeleistä pilvenpiirtäjiin. Lisäksi siellä on mm. kiinnostavia museoita. 

Teemapuistoihin me emme aio mennä tällä reissulla. Vaimoa olisi suuresti kiinnostanut juuri kesällä aukeava Warner Bros -studioiden The Making of Harry Potter -näyttely. Sinne ei tietysti enää saanut lippuja. Joku vastaava on ilmeisesti Lontoossakin, joten kaippa Potteri-fanin on sinne sitten jossain vaiheessa päästävä. 

Japani on kehuttu todella paljon matkailukohteena. Siksi meillä on todella isot odotukset. Aikamme nousevan auringon maassa on kuitenkin lyhyt, joten näemme vain pintaraapaisun sieltä. Ja varmasti tulee ahnehdittua nähtävää ja kohteita, mutta sellaista se välillä on.

Onko sinulla matkavinkkejä Japaniin?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment