MaapalloilijaMatkablogi - palloilua ympäri maailman
Kravicen vesiputoukset

Kravicen vesiputoukset on turistinen päiväretkikohde

Teimme päiväretken Bosnia-Hertsegovinassa Mostarin kaupungista yhdelle maan suosituimmista nähtävyyksistä. Kohde oli Kravicen vesiputoukset (Kravica waterfalls). 

Kravicen vesiputoukset sijaitsevat lähellä Kroatian rajaa. Dubrovnikista matkaa tulee 130 kilometriä, mutta matkaan saa varata noin 2-2,5 tuntia ajoa. 

Meidän majapaikastamme Mostarista ajomatkaa tulee noin 40 kilometriä, mutta matkaan saa autolla kulumaan silti noin tunnin R424-tietä pitkin. Tie on kyllä hyvässä kunnossa, mutta erityisesti alkumatkasta mutkittelevaa. Olimme liikkeellä aikaisin aamusta, joten ruuhkia ei ollut. 

Perille päästyämme päällystetyn parkkipaikan laajuus yllätti ja järkytti. Aamusta oli vielä lähes tyhjää kuitenkin. Ostimme liput alueella 10 eurolla per henkilö, mutta pysäköinnistä ei tarvinnut erikseen maksaa. 

Portilta kävelimme betonisia rappusia viitisen minuuttia alas ja sitten olimmekin jo vesiputouksilla. Ne yllättivät kauneudellaan, mutta muuten alue yllätti negatiivisesti. Siellä oli ahtaasti monia kahviloita ja auringonottopaikkoja päivänvarjoineen. Väkeä oli ja tuli lisää. 

Kravicen vesiputoukset
kravcen vesiputoukset

Itse Kravicen vesiputoukset näkee yhdellä silmäyksellä. Ne eivät ole kovin korkeat, vain noin 25 metriä. Putouksia on useampia noin sadan metrin matkalla. Putousten alla on kirkasvetinen lampi, joka kutsuu uimareita kuumalla säällä. 

kravicen vesiputoukset

Koska aurinko porotti jo kovasti, teimme kuten muutkin ja vaihdoimme uikkarit päälle vilvoitellaksemme vedessä. Vesi oli kyllä oikein miellyttävän viileää. Porukka makoili auringossa tai ui, joten paikka on ennemmin ranta- kuin luontokohde. Joimme vielä kahvit yhdellä terassilla ennen kuin läksimme pois. Hintataso on hieman kalliimpi kuin Mostarissa, mutta suomalaisittain edullinen. 

Kravicesn vesiputoukset

Nautimme kyllä paikan maisemista ja vedessä viilentymisestä. Paikka on kuitenkin niin turistinen, että jos ei pääse sinne aamuvarhaisella tai iltamyöhään, niin se kannattanee jättää väliin. 

kravica waterfalls

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments