MaapalloilijaMatkablogi - palloilua ympäri maailman
rantaelämää la diguen saarella

Rantaelämää La Diguen saarella Seychelleillä

Edellisessä postauksessa yritin kuvailla yhtä Seychellien upeimmista rannoista, La Diguen saarella sijaitsevaa Anse Source d’Argentia. Muitakin todella upeita rantoja löytyy, mutta ne menevät ehkä ennemmin kategoriaan käy, jos jaksat, sillä kaikille rannoille ei pääse aivan helposti. Seychellit on todellinen rantabongarin unelmakohde, sillä paljon muita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja ei ole. Meitä ei ainakaan haitannut vietellä rantaelämää La Diguen saarella kolmea päivää, helposti olisimme voineet olla vaikka viikon!

Seychellit matkablogi
Anse Fourmis.

Rannoille pääsee patikoiden, pyöräillen ja meloen

Suurin osa La Diguen asutuksesta ja majapaikoista sijaitsee saaren läntisellä rannalla muutaman kilometrin säteellä lauttasatamasta ja “keskustasta”. Tällä kohdalla oleva ranta Anse Reunion on ihan ok, mutta ei missään nimessä saaren parhaimmistoa. Ranta on matala ja uida voi hyvin, aallokkoa ei ole liikaa, mutta kuitenkin sen verran, että yhdistettynä levään vesi on sameaa.

Saaren upeimmille rannoille päästäkseen pitää siis nähdä hieman vaivaa. Polkupyörä kannattaa vuokrata koko ajaksi, sillä pääsee pitkälle. Lauttasatamasta hujauttaa etelään Anse Source d’Argentille vartissa. Sieltä voi jatkaa eteen päin jalan tai vuokrata kajakin päästäkseen rannoille, jonne tiet eivät vie. 

Esimerkiksi saaren eteläisessä kärjessä sijaitsevalla Anse Marronille päästäkseen kannattaa osallistua opastetulle vaellukselle, sillä sinne ei mene selkeästi merkittyä ja helposti kuljettavaa polkua. Matkan taittaminen vaatii reitin tuntemista ja kallioilla taiteilua. Me emme sinne tällä kertaa lähteneet. Opastettu puolipäiväretki olisi maksanut 50 euroa.

Anse Reunion majapaikkamme La Digue Island Lodgen kohdalla.

Koillisrannat

Lauttasatamasta polkupyöräilyä voi jatkaa myös pohjoiseen. Polkien pääsee saaren itärannikolle Anse Fourmisille saakka, jonne matkaa kertyy viitisen kilometriä sisältäen jonkin verran nousuja ja laskuja. Matkan varrella on useita rantoja, joihin voi pysähtyä.

Seychellit vinkkejä
Anse Fourmis, jossa pääsimme ikuistamaan saaren ainoan apinan.

Saarta ei siis pääse pyöräilemään ympäri. Tien päätepisteestä voi jatkaa patikoiden erittäin kivistä ja hieman vaikeakulkuista polkua pitkin yhdelle upeimmista saaren rannoista, Anse Cocokselle. Reitti vaikutti siltä, että jaloissa pitää olla kunnon kengät ja reilusti juomaa mukana, joten käännyimme itse tässä kohtaa takaisin. Anse Cocoksella uimiseen soveltuu luonnon muovaama “uima-allas”.

Itärannalla söimme kivassa rantaravintolassa, Chez Julesissa Anse Bananen kohdalla. Tuolla kohdalla tiellä oli myös hitaasti liikkuva kulkueste, jättiläiskilpikonna! Ei se toki vapaana elele, vaan ihmisten ihmeteltävänä. Chex Julesissa lounasannokset juomineen maksoivat kahdelta hengeltä 66€. Tämä kuvastaa hyvin saaren hintatasoa. Toisaalta annokset olivat niin suuret, että meille olisi riittänyt yksi yhteinen. Selviydyin kuitenkin itse jotenkin syömään koko fish & chips -lautasellisen.

jättiläiskilpikonna
Koirakin halusi yhteiskuvaan.
La Digue matkablogi
Chez Jules -ravintolan iso fish & chips -annos upposi juuri ja juuri.

Saaren pohjoiskulmalla sijaitsee yksi meidän suosikkirannoistamme, pieni, mutta kaunis Anse Patates. Sinne kannattaa mennä heti aamusta ennen kuin kaikki varjoisat paikat palmujen alla on vallattu. Ja katso, ette mene makoilemaan kookospalmun alle, joissa on kookoksia, sillä ne voivat pudota päälle. Huono puoli tässä rannassa on, että sen rannan tuntumassa on paljon rakennuksia.

Anse Patates.
rantaelämää La Diguen saarella
Anse Patates.

Grand Anse ja Petite Grand Anse

Myös saaren kaakkoisille rannoille pääsee teitä pitkin polkupyörällä. Lauttasatamasta Grand Anse Beachille matkaa kertyy reilut 4 kilometriä, mutta tällä pätkällä on kunnon nousu ja lasku kumpaankin suuntaan mentäessä. Siinä saa siis vähän hikoilla, vaikka kuuma saarella on muutenkin koko ajan. Juomaa ja aurinkosuojaa mukaan, niin kyllä siitä huonompikuntoinenkin selviää. 

Grand Anse Beach ei tehnyt erityisempää vaikutusta. Se oli sellainen kiva perusranta Seychellien mittapuulla, leveä kylläkin. Lisäksi aallokko ja merivirrat olivat kovat, joten ranta ei soveltunut uimiseen, saatikka sitten snorklaamiseen. Isommalta rannalta pääsee polkua pitkin viereiselle samanlaiselle, mutta pienemmälle Petite Anse Beachille.  

rantaelämä seychellit
Grand Anse.
rantaelämää la diguen saarella

Ravintolavinkit La Diguelle

Kuten mainittua, syöminen saattaa olla hieman hintavaa La Diguella. Edullisiakin vaihtoehtoja kuitenkin löytyy useista take away -paikoista, joissa voi nimestä huolimatta ruokailla myös paikan päällä. Ruoka kuitenkin tarjoillaan take away -pakkauksissa.

Hyviä take away -paikkoja löytyy esimerkiksi yhden kadun varrelta kolme, vaikkakaan aivan saaren ytimessä ne eivät sijaitse. Paikat ovat Gala Takeaway, Zerof Restaurant ja Rey & Josh Cafe Takeaway. 

Söimme näistä viimeisimmässä, eikä sinne ollut resortistamme La Digue Island Lodgesta matkaa kuin kilometri. Siellä maksoimme lounaistamme kahdelle vain 14 euroa. Esimerkiksi kanacurry maksoi 85SCR eli noin 6€. 

Olimme onnekkaita La Diguella, kun päivällä ei satanut ollenkaan. Yhtenä yönä sen sijaan satoi ja kovaa, mutta aamulla aurinko taas paistoi ja luonto oli vehreimmillään.
Resortillamme majaa piti myös suuri, punajalkainen ja vaarallisen näköinen palmuhämähäkki. Onneksi se ei kuitenkaan ole kovin myrkyllinen, joten ei tarvitse pelätä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments