MaapalloilijaMatkablogi - palloilua ympäri maailman

Ravintolasuosituksia Dubrovnikiin ja lähialueille Kroatiassa

Tässä postauksessa on listattuna ravintolasuosituksia Dubrovnikiin ja sen lähialueille Kroatiassa. Olin tehnyt etukäteen selvitystyötä netissä, jotta onnistuisimme välttämään karuimmat turistivedätykset. Suurin osa ravintoloista osoittautui hyviksi tai ainakin kohtalaisiksi.

Dubrovnik on täynnä erilaisia ravintoloita, joista suurin osa on turisteille suunnattuja. Joukossa on kuitenkin hyviäkin ravintoloita. Pääkadun varren ravintoloiden sisäänheittäjiltä kannattaa kuitenkin juosta karkuun kauemmas sivukujille. Erityisesti pääkadun valkoisten pöytäliinojen fine dining -ravintolat voivat helposti osoittautua kalliiksi pettymyksiksi.

Hinnat eivät kuitenkaan ole mitään edullisia, mutta halvemmat kuin Suomessa. Ateriasta saa juomineen maksaa helposti vähintään parikymmentä euroa. Verrattuna moniin muihin Balkanin kohteisiin hintataso on todella korkea. Esimerkiksi Etelä-Euroopan suosikkimaani Albania taas yllättää edullisuudellaan

Paikallisten ruokien lisäksi on tarjolla paljon italialaista ruokaa. Mustaa risottoa kannattaa kokeilla vähintäänkin alkupalana. Mereneläviä tarjoillaan paljon ja ne ovat tuoreita. Hyviä liharuokia on myös tarjolla.

Ravintolasuosituksia Dubrovnikiin

Restaurant Taj Mahal: Pieneltä kadulta Dubrovnikin vanhasta kaupungista löytyvä ravintola ei ole nimestään huolimatta intialainen, vaan bosnialainen. Osoite: Nikole Gučetića 2. 

ravintolasuosituksia Dubrovnikiin
Taj Mahal tarjoilee bosnialaista ruokaa.

Restaurant Kopun: Aukiolla kauempana pääkadulta oleva ravintola tarjoilee kroatilaista ruokaa. Osoite: Poljana Rudera Boskovica 7. 

Restaurant Orhan: Vanhan kaupungin muurin ulkopuolella, ns. Western Harbour -satamassa oleva ravintola, on lähellä yhtä Game of Thrones -kuvauspaikkaa. Hyvää paikallista ruokaa, mutta hinnat korkeahkot. Osoite: Ul. od Tabakarije 1. 

ravintolavinkkejä Dubrovnik
Restaurant Orhanin mixed grill -annos oli herkullinen ja täyttävä.

Lady Pi Pi: Jyrkän ja hikisen kiipeämisurakan päätteeksi emme kaksi kertaa yrittämälläkään päässeet tähän ravintolaan syömään. Paikka on pieni, pöytävarauksia ei oteta ja sinne oli aivan älytön jono. Olisimme saaneet jonottaa monta tuntia, jos täällä olisimme halunneet syödä, joten tämä ei nyt varsinaisesti ole ravintolasuositus minulta. Osoite: Antuninska 23.

Ravintolasuosituksia lähialueille

SUOSITUS #1 Restaurant Bugenvila: Heittämällä koko reissun ylivoimaisesti paras ravintola löytyi viimeisenä iltana Cavtatista! Ruoka oli koko reissun maistuvin, ja annoksissa oli aivan käsittämättömän herkulliset ja monipuoliset makumaailmat. Cavtatiin kannattaa lähteä jo pelkästään tämän ravintolan takia. Pöytävaraus lienee pakollinen, jos mielii syödä täällä. Paikka näyttää hieman omalaatuiselta, joten ei uskoisi sieltä saavan huippuhyvää ruokaa. Osoite: Put dr. Ante Starčevića 9, Cavtat. 

cavtat ravintolasuositus
Bugenvilan herkullisen suussasulava annos.

Ruzmarin Gastro & Bar: Hyvä lounaspaikka lähellä Srebrenon rantaa. Pitkän ja hikisen rantapäivän jälkeen maistui heidän lounaslistansa burgeri. Muukin ruoka oli hyvää. Juomaksi kannattaa ottaa omatekoinen jäätee! Osoite Setaliste dr Franje Tudmana, Srebreno.

Bistro Cafe Bar G: Hyviä mereneläviä Mlinissä, lähellä Srebrenon rantaa. Osoite Šetalište Marka Marojice 21, Mlini. 

Konoba Lanterna: Mlinissä lähellä Srebrenon rantaa sijaitseva ravintola tarjoili monipuolisesti mereneläviä sekä hyviä liharuokia. Osoite: Setaliste Marka Marojice 30, Mlini. 

Dubrovnikin paras baari

Buža Bar: Dubrovnikin vanhan kaupungin muurien ulkopuolelta, kalliojyrkänteeltä, löytyy yksi upeimmista baareista. Sinne päästäkseen pitää hieman harhailla kujilla ja löytää reitti muurin läpi. Buža tarkoittaakin reikää seinässä. Näköalat merelle ovat mahtavat, joten siellä kelpaa siemailla kylmää juomaa. Hurjapäät hyppivät kalliolta alas mereen uimaan. Jos tällainen aktiviteetti kiinnostaa, niin kannattaa pukea uima-asu shortsien alle. Paikka soveltuu varmasti myös auringonlaskun katselemiseen Adrianmeren taakse. Osoite: Crijevićeva ul. 9.

dubrovnik paras baari
Buža Barin kylmät juomat ja upeat maisemat.

Dubrovnikin parhaat jälkiruoat

Dolce Vita: Täältä kannattaa hakea jälkkäriksi jäätelöt! Myös leivonnaiset ja pannukakut ovat suosittuja. Sijainti Dubrovnikin vanhassa kaupungissa lähellä pääkatua. Osoite: Nalješkovićeva ul. 1A.

Lue lisää: Dubrovnik matkakohteena

Seuraa: Maapalloilija Instagramissa

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment