MaapalloilijaMatkablogi - palloilua ympäri maailman
albania hintataso

Albanian hintataso sopii budjettimatkailijalle

Jos Albanian asukkaat kohtelivat turistia ystävällisesti, niin Albanian hintataso kohteli budjettimatkailijan kukkaroa vastaavalla tavalla. Albania oli todella edullinen matkakohde. Hotellit, ravintolat, baarit ja autonvuokraus oli halpaa. Shoppailumahdollisuuksien puolesta Albania ei paljoa tarjoa, joten ostoksista on helppo säästää. Albanian hintataso sopii loistavasti budjettimatkailijalle!

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Lue ja kuuntele kirjoja 30 päivää ilmaiseksi Nextorylla*

Halvat lennot Albaniaan 

Norwegianin piti alkaa tarjota suoria lentoja pääkaupunkiin Tiranaan. Koronan takia tilanne on nyt tietenkin eri.

Me matkustimme Norwegianilla suorilla lennoilla Korfun saarelle. Lennot Helsingistä saa jopa 200-400 eurolla. Maan pääkaupunkiin Tiranaan välilaskullisia lentoja olisi voinut saada samaan hintaan. 

Koska lento saapui Korfulle myöhään yöllä, majoituimme lähelle lentokenttää. Aamupäivällä jatkoimme Korfulta lautalla Sarandeen. Meno-paluu lautalla maksoi 47,60 euroa hengeltä. Matka kesti noin tunnin suuntaansa. 

Albanian hintataso matkustaminen
Eteläiseen Albaniaa, Sarandeen, pääsee lautalla Korfun saarelta Kreikasta.

Hotellien hintataso Albaniassa

Albanian rivieralla mukavissa uudehkoissa hotelleissa huone parvekkeella ja merinäköalalla kahdelle aamiaisella maksaa sesongin aikana edullisimmillaan vain noin 50 euroa.

Budjettimatkailija, joka tinkii sijainnista ja hieman laadusta, saa huoneen vieläkin edullisemmin. Sadalla eurolla saa jo Albanian mittapuun mukaan luksusta jopa rantakohteissa. Tiranassa ja Butrintissa erittäin mukavista hotelleista sai yön 40 eurolla.

Tiranassa yövyimme Best Western Nov Hotelissa hintaan 40 euroa per yö. Hotelli oli siisti, ja sijaitsi rauhallisella alueella.

Kun vertailin hintoja, Titania Hotel Sarandessa veloitti heinäkuussa 70 euroa yöltä ja Rondos Hotel Himaressa 65 euroa.

Varasin kuitenkin saapumispäivällemme huoneen Republika Hotelista, joka sijaitsee Saranden rantakadun varrella lähellä lauttasatamaa.

Yölle tuli hintaa 55 euroa aamiaisen kanssa. Huone oli uusi ja siisti. Näköalat merelle parvekkeelta hienot. Aamiainen nautittiin myös näköaloja katsellen, ja hotellin isäntä tarjoili rakia, paikallista viinaa, aperatiiviksi. 

Sarandessa majoituimme myös lähtöä edeltäväksi yöksi lähelle satamaa ja rantakatua Hotel Cakalliin. Hinta oli vain 36 euroa, mutta hotelli oli hieman vanhempi, eikä niin viimeisen päälle kuin Republika. Sijainti oli kuitenkin erinomainen, kun aamulla ei tarvinnut kantaa laukkuja pitkää matkaa lauttasatamaan. 

Beratista varasimme White City Hotelin 40 eurolla yö. Paikka oli niin ikään uusi ja erittäin siisti. Hintaan kuului myös aamiainen, ja paikka autolle. Lähtiessämme teinkin taidetta, kun peruutin auton kujalta pois. Yön aikana se oli täyttynyt ajoneuvoista niin, että kääntyminen ei enää ollut mahdollista. 

Yhden yön vietimme paluumatkalla Tiranasta Sarandeen Orikumissa. Blue Paradise veloitti 50 euroa sisältäen aamiaisen. Heidän hotellillaan on oma ranta ja aurinkotuoleja asiakkailleen. Orikumissa ollessamme nousi kova myrsky, ja kaikki rantavarjot yms. irtotavarat lentelivät ties minne.   

Ravintoloiden hintataso Albaniassa

Albanian ravintoloissa ruoka on edullista jopa suosituimmilla rantakaduilla. Eikä ruoan tasossa ollut valittamista. Kaikki oli hyvää. Pizzaa saa joka paikasta, ja se maksaa 400-700 lekiä eli noin 4-6 euroa. Kaksi ihmistä syö yhden tai kaksikin ruokalajia juomineen kalliimmaltakin vaikuttavammassa paikassa 30-40 eurolla.

Edullisissa paikoissa söimme mahamme täyteen kahdestaan jopa alle kympillä oluella ja jääteellä herkut alas huuhtoen. Ehkä keskimäärin lounaamme ja päivällisemme maksoi kahdelta noin parikymmentä euroa, jos sitäkään. 10-15 eurolla syötiin monta kertaa mukavasti. 

40 euroa oli maksimi, mitä illalliseen käytimme Albaniassa. Se tapahtui erittäin mainiossa ravintolassa Sarandessa. Ravintola on rantakadulla, ja nimeltään La Petite.

Talon viini oli erittäin hyvää. Punaviini sopi mainiosti kahden hengen liha-annoksen, chateaubriandin, kanssa. Se oli niin hyvää, että kävimme syömässä sitä kaksi kertaa!

Tarjoilijat olivat todella ystävällisiä. Suosittelen varaamaan pöydän etukäteen. Tämä ravintola kruunasi Albanian matkamme.

Muita hintoja Albaniassa

Kaupoissa ja kioskeissa puolen litran vesi maksoi alle 0,5 euroa, iso pullo suurin piirtein sen verran. Oluen hinnat alkoivat myös 0,5 eurosta per tölkki. Sipsejä ja pikkupurtavaa sai kaupasta eurolla parilla. Jäätelöannoksia sai katujen varsilta 0,5-1 eurolla. Espressokahvi maksoi kahvilassa alle euron, jääkahvi 1,5 euroa. 

Matkustaminen julkisilla on myös halpaa. Bussi Sarandasta Ksamiliin tai Butrintiin maksoi 100 lekiä eli 0,8 euroa per henkilö. 300 lekillä pääsi Sarandasta Gjirokastraan. Sisäinen bussilippu Tiranassa maksoi vain 40 lekiä. 

Auton vuokraaminen viideksi päiväksi maksoi 190 euroa. Sillä hinnalla sai alleen vuoden 2003 Audi A2:n 1,4 litraisella koneella. Bensoihin reitillä Saranda – Vlore – Berat – Durres – Tirana – Vlore – Saranda meni 80 euroa noin 700 kilometrillä. Polttoaine ei ole erityisen edullista, mutta halvempaa kuin Suomessa, reilut 1,40 euroa litralta. Lyhyistä välimatkoista huolimatta ajaminen on aikaa ja bensaa kuluttavaa, sillä tiet ovat mutkaisia, kapeita ja osittain heikossa kunnossa.

Lisää autonvuokrauksesta ja road tripista Albaniassa

Nähtävyydet ovat edullisia Albaniassa. Useimmissa paikoissa pyydettiin noin 100-200 lekin pääsymaksu. Butrintin argeologiseen kohteeseen pääsy maksoi noin viisi-kuusi euroa per pää. Dajtin vuorelle Tiranassa päästäkseen köysirataa pitkin meno-paluu maksoi 8 euroa per henkilö, mikä olikin isoin hinta mistään nähtävyydestä Albaniassa. Eli Albanian nähtävyydet ovat todella edullisia! Bunk’Art 1 bunkkeriin pääsy Tiranassa maksoi 4 euroa per lippu.

Tiranassa parasta antia oli ilmainen (tippiä sopii jättää isompi paikallinen seteli) kävelykierros, joka lähti keskusaukiolta oopperatalon portailta aamupäivisin kymmeneltä ja iltaisin kuudelta. Kierros kesti kaksi tuntia, ja sen aikana nähtiin Tiranan keskustan tärkeimmät nähtävyydet, ja kuultiin maan historiasta paikallisen kertomana.

On helppo todeta, että Albanian hintataso on edullinen. Lentoineen, lauttamatkoineen, autonvuokrauksineen, hotelleineen, syömisineen ja ohjelmineen yhdeksän yötä reissusta maksoi alle tuhat euroa per henki. 

Lue 10 syytä, miksi Albaniaan kannattaa matkustaa sekä parhaat reissuvinkit!

Hinnat Albaniassa

  • Pizza 4-7 euroa
  • Lounas 5-10 euroa per hlö
  • Päivällinen 10-15 euroa per hlö
  • Vesi (1l) 0,50 euroa
  • Oluttölkki kaupassa alkaen 0,50 euroa
  • Kahvit 1-2 euroa
  • Hotelliyö kahdelle alkaen 30 euroa turistikohteissa sesongin aikana
  • Hyvä hotelli yöksi kahdelle 40-70 euroa
  • Pääsymaksut 1-10 euroa

Seuraa Maapalloilijaa Facebookissa, jotta saat tiedon uusista postauksista!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *