Ensimmäinen kokonainen päivämme alkoi Tokiossa pilvisenä. Lähdimme aamulla liikkeelle suuntanamme Tokion Imperial Palace. Sen läheisyydessä metrosta noustessamme alkoi satelemaan, joten pidimme sadetta kahvikupposten verran läheisessä kahvilassa. Onneksi sade taukosi juuri sopivasti aamukahvittelun jälkeen, ja pääsimme takaisin ulkoilmaan.
Imperial Palace
Sattumalta saavuimme paikalle sopivasti, sillä kello 10 opastettu kierros Imperial Palacen alueelle oli kerännyt jonon palatsin ulkopuolelle. Alueelle ei olisi asiaa ilman opastettua kierrosta. Saimme passeja näyttämällä lappuset, jotka toimivat lippuina. Niihin piti täyttää henkilötiedot.
Menimme lappuinemme jonoon, joka otettiin pian sisään palatsin alueen porttien toiselle puolelle vierailukeskukseen. Mitään pääsymaksua ei kuitenkaan peritty. Osallistuimme sitten 75 minuutin opastetulle kävelykierrokselle palatsin alueella.
Osallistujia oli niin paljon, että emme juurikaan kuulleet oppaan puhetta. Olisiko englanninkielisessä ryhmässä ollut ainakin 50 henkilöä. Ei alue tai sen rakennukset mitenkään erityisiä olleet, mutta tulipa nähtyä. Sanoisin, että et jää paljosta paitsi, vaikka skippaisit tämän aktiviteetin.
Imperial Palacen päivän toinen opastettu kierros olisi klo 13:30. Kierroksia ei kuitenkaan ole maanantaisin tai sunnuntaisin, eikä kansallisina juhlapyhinä.
Samalla kerralla oli helppo vierailla myös Imperial Palacen East Gardenissa. Kyseessä on yleisölle avoin puutarha, josta löytyi oikein viehättäviä paikkoja. Japanilaiset puutarhat ovat kyllä upeita. Paikka on ilmainen myös, eikä siellä aamupäivästä ollut ruuhkia.
Pitkiä ja suoria katuja
Tokion Imperial Palace ja puutarha -kierroksen jälkeen tarvitsimme äkkiä ruokaa. Sujahdimme erään toimistorakennuksen maanalaiseen kerrokseen, jossa satuimme pääsemään sisään kovimmassa lounasruuhkassa intialaiseen ravintolaan. Tai se oli jokin thaikku-intia-sekoitus, mutta me tilasimme curry-annokset naan-leivällä. Ja tulipa mahtavat ateriat pöytään! Loistava setti oli maittava ja erittäin riittävä. Hintaakin tuli vain 12 euroa mangolassin kanssa.
Seuraavaksi käpöttelimme etsimään Tokyo Stock Exchangen. Rakennus oli hyvinkin tavallinen, eikä läheisyydessä ollut mitään hienoa härkäpatsasta, jonka kanssa olisi itse voinut kuvissa patsastella, joten hukkareissu tuli. Yritän siis keräillä näiden maailman suurten pörssien pääpaikkoja.
Seuraavaksi koetimme etsiskellä mielenkiintoisia ostoskeskuksia, mutta emme siihen hätään löytäneet kuin luksusmerkkejä myyvät alueen. Ostokset jäivät tekemättä, kun sopivaa ostaria ei löytynyt, ja matkaväsymys alkoi iskeä.
Menimme hotellille, ja testasimme sen omaa onsenia. Vesi oli taas niin kuumaa, ettei siellä oikein olemaan pystynyt. Hotellissa oli tiukat säännöt tatuointien suhteen. Jos jäisi kiinni leimojaan esitellen kylpylässä, lentäisi myös pihalle koko hotellista. Onsen-sääntöihin kannattaa siis tutustua hieman etukäteen.
Illan katselimme sitten väsyneinä leffoja hotellihuoneessa, kun ulkona sateli. Ruokailu hoitui tällä kertaa läheisessä Mäkkärissä, mistä parit ateriat irtosivat noin kymmenellä eurolla. Tämä oli reissumme ainoa päivä, jolloin sade hieman haittasi reissuamme, mutta eipä mitään sen takia mennyt mönkään. Sateinen aamu ja ilta sopivat meidän suunnitelmiimme.
Japanin matkapäiväkirja:
Osa 2. Japaniin saapuminen ja ensimmäinen ilta Kiotossa
Osa 3. Kioton nähtävyyksiä ja aktiviteetteja
Osa 4. Päiväretki Naraan ja iltapäivä Arashiyamassa Kiotossa
Osa 5. Kioton tärkeimpiä nähtävyyksiä ja vierailu Osakassa
Osa 6. Päiväretki Hiroshimaan, Himejiin ja Miyajimaan
Osa 7. Fuji-vuori ja Kawaguchi-järvi
Osa 8. Tokio yläilmoista – Skytree ja Asahi Brewery
Kieltämättä hyvältä näyttää tuo curry-annos! Hyvä tietää, että välttämättä ei paljoa menetetty, kun jätettiin tuo Imperial Palace itse väliin. Yllättävän edullinen tuo mäkkäri, jos siis kaksi ateriaa oli Tokiossa yhteensä kympin.
Kyllä, kaksi ateriaa kymmenellä eurolla!